Ongedierte

Muizen, mieren, zilvervisjes, wespen, ratten en zelfs kakkerlakken: allemaal beestjes die je liever niet in huis hebt. Als huurder ben je zelf verantwoordelijk voor de bestrijding van ongedierte.

Veel gevraagd over Ongedierte

Ik heb last van ongedierte. Waar meld ik dit?

Algemeen

Als je last hebt van ongedierte moet je de bestrijding zelf regelen. Wij komen hiervoor niet langs. Bij tuincentra en bouwmarkten koop je spullen om ongedierte te bestrijden. Blijf je last houden van ongedierte? Neem dan contact op met een gespecialiseerde ongediertebestrijder. De kosten zijn voor jezelf.

Ik heb een steenmarter in mijn huis. Kunnen jullie die weghalen?

Algemeen

De steenmarter is een beschermde diersoort. Je mag ze niet vangen of doden. Je kan de steenmarter wel laten wegjagen. Neem hiervoor contact op met de ongediertebestrijder. Woonconcept kan de steenmarter niet voor je wegjagen.

Wij helpen wel om de steenmarter uit je woning te weren. Hiervoor moet de steenmarter eerst zijn verjaagd door de ongediertebestrijder. Neem daarna contact met ons op via het reparatieformulier. Heeft de steenmarter je woning beschadigd? Ook dan helpen we je graag.

Wat doe ik zelf tegen ongedierte?

Algemeen

Door deze tips te volgen voorkom je ongedierte:

  • Laat geen afval buiten staan op bijvoorbeeld je balkon of in het trappenhuis;
  • Gooi geen etensresten over het balkon;
  • Bewaar eten in afgesloten zakjes of bakjes;
  • Lucht regelmatig je huis met frisse lucht.

Wat doe ik aan het ongedierte in de algemene ruimte van mijn woongebouw?

Algemeen

Zit er ongedierte in de algemene ruimte van je woongebouw? Neem hierover contact met ons op via het contactformulier. Wij kijken dan of en hoe we het probleem kunnen verhelpen.