Huurcontract opzeggen

Als je gaat verhuizen, moet je ruim van tevoren je huur opzeggen. Op deze pagina lees je stap voor stap hoe dat gaat.

Direct regelen

Huurcontract opzeggen

Stap voor stap je huur opzeggen

Stap 1: Huur opzeggen

Ga je verhuizen? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Minimaal 30 dagen voordat je wilt verhuizen, moet je de huur opzeggen. Deze termijn gaat in op de werkdag waarop wij de huuropzegging ontvangen. Je mag de huur ook langer van te voren opzeggen.

Meer informatie

Stap 2: Woning inspecteren

Een medewerker van Woonconcept komt bij je thuis voor een inspectie. Jullie lopen dan samen de woning door. Je spreekt dan af hoe de woning moet worden achtergelaten.

Meer informatie

Stap 3: Woning opleveren

Ga je verhuizen? Dan is het belangrijk dat je de woning netjes en schoon achterlaat. We noemen dat de woning opleveren. Hiervoor zijn duidelijke regels.

Meer informatie

Stap 4: Sleutels inleveren

Als je gaat verhuizen, lever je de huissleutels weer in. De woninginspecteur geeft tijdens de woninginspectie aan hoeveel sleutels ingeleverd moeten worden.

Meer informatie

Stap 5: Eindafrekening woning

Ga je verhuizen? Dan krijg je van ons een eindafrekening. Hierop staat bijvoorbeeld dat je te veel of juist te weinig huur betaald hebt. Heb je jouw woning niet netjes achtergelaten? Dan brengen wij reparatie- of schoonmaakkosten in rekening via de eindafrekening.

Meer informatie

Stap 6: Afrekening servicekosten

Bijna iedere bewoner betaalt servicekosten voor extra diensten. Denk hierbij aan schoonmaak, elektriciteit in gemeenschappelijke ruimten en onderhoud van de tuinen. Het bedrag dat je betaalt is een voorschot. Aan het einde van het jaar kijken wij hoeveel geld je terugkrijgt of moet bijbetalen.

Meer informatie