De wijkvereniging voegt veel toe in Steenwijk-West

Wat kun je doen om het leven in jouw wijk voor alle bewoners beter te maken? Je aansluiten bij een actieve wijkvereniging bijvoorbeeld! Een wijkvereniging kan samenwerken met Woonconcept en de gemeente en zo invloed uitoefenen op datgene wat volgens bewoners écht belangrijk is in de wijk.

Wijkvereniging 50 jaar

We spreken met Albert van Hien, bestuurslid van wijkvereniging Steenwijk West. De wijkvereniging bestond in november 50 jaar. Albert: “we kwamen er per toeval achter omdat we nieuwe bestuursleden opgaven bij de Kamer van Koophandel.” Ter ere van het 50-jarig bestaan, nodigde de wijkvereniging buurtbewoners, de gemeente en Woonconcept uit voor een receptie.

Goede toevoeging aan de wijk

Albert: “ik ben actief bij de wijkvereniging omdat ik me wil inzetten voor de wijk. Een wijkvereniging voegt heel veel toe aan Steenwijk-West. We werken goed samen met Woonconcept en de gemeente, ze nemen ons heel serieus. Als dat er niet meer is, heb je als bewoners geen inbreng meer. We dragen bepaalde dingen aan, waar zij zelf niet aan zullen denken. Dat maakt de wijk uiteindelijk beter.”

Leefomstandigheden in de wijk

Albert:“ Wij houden ons bezig met de leefomstandigheden in de wijk. Denk aan veiligheid, de wegen, maar ook een speeltuin voor kinderen. En dat er meer woningen in de wijk moeten komen voor starters. Soms wordt er gedacht dat de wijk hier klaar is. Maar er zijn nog veel doelen te behalen. Daar houden wij als wijkvereniging Woonconcept en de gemeente scherp op.”

Wat zijn je wensen voor 2024?

“Beetje bij beetje willen we gewoon weer dingen gaan doen. We staan al zo lang stil omdat we te weinig bestuursleden hebben. Hoe meer mensen, hoe meer je kunt organiseren. We kunnen dan zaken oppakken, die nu blijven liggen of langer duren dan we willen. Mijn wens voor dit nieuwe jaar is dus: meer bestuursleden voor de wijkvereniging. Als we dat voor elkaar zouden krijgen, zou ik het echt heel mooi vinden. Dus, wil jij je inzetten voor de hele wijk en ben je beschikbaar voor een aantal vergaderingen per jaar? Meld je aan, wij zijn actief op zoek!”

Woon jij in Steenwijk-West en wil jij je aansluiten bij de wijkvereniging? Mail naar info@steenwijkwest.nl.