ChristenUnie Tweede Kamerlid Pieter Grinwis bezoekt Meppel om in gesprek te gaan met woningcorporatie Woonconcept

Vrijdag 9 februari ging ChristenUnie Tweede Kamerlid Pieter Grinwis in Meppel in gesprek met woningcorporatie Woonconcept. Dit op initiatief van de ChristenUnie afdeling Meppel. Eerder stelde het Kamerlid vragen aan minister Hugo de Jonge (minister van volkshuisvesting en bouwen) over huurders in de wijk Koedijkslanden die, ondanks dat de huizen energielabel A hadden, aangaven dat ze verkleumden van de kou in hun woningen.

Een ontmoeting met huurders en hun huurdersvereniging

Voorafgaand aan dit gesprek heeft Pieter Grinwis een aantal huurders ontmoet die wonen in de wijk Koedijkslanden. Zij hebben, samen met de Huurdersvereniging Meppel en Woonconcept, meegewerkt aan het onderzoek dat Woonconcept uitvoert. Hierin wordt onderzocht of de energielabels van hun op de juiste manier, met de juiste informatie zijn toegekend. Dit onderzoek loopt nog. ‘Een waardevol werkbezoek. Ik waardeer het zeer dat we huurders en Woonconcept hebben ontmoet. Ik heb veel nuttige informatie gehoord en een goed beeld gekregen van de enorme opgave waar corporaties voor staan. Ik neem dit zeker mee naar Den Haag’, aldus Pieter Grinwis.

Stappen om te verduurzamen

Tijdens het werkbezoek heeft Woonconcept met ChristenUnie Kamerlid Grinwis gesproken over de stappen die de woningcorporatie onderneemt om woningen te verduurzamen. En met welke uitdagingen corporaties te maken hebben. Marcel van Halteren, directeur-bestuurder bij Woonconcept: ‘We willen voor alle bewoners een duurzame, warme en betaalbare woning. Het was prettig om vanmiddag, samen met Huurdersvereniging Meppel, hierover in gesprek te gaan met Tweede Kamerlid Pieter Grinwis.’